Hur stort belopp kan man låna utan UC?

Hur stort lån utan UC kan man ta?

Hur stort belopp kan man låna utan UC? Det finns ett stort antal långivare som erbjuder snabblån utan UC och hos dessa kan man låna varierande belopp som vanligtvis börjar på 500 kronor och fortsätter upp till 10 000 kronor. Det vanligaste lånebeloppet idag är 5 000 kronor, vilket nästan alla långivare kan erbjuda sina kunder. Många långivare erbjuder dock ett begränsat belopp för kunder som ansöker om lån för första gången, vanligtvis ett belopp på 3 000 kronor upp till 5 000 kronor. För återkommande kunder som tidigare har lånat utan UC och återbetalat sina lån senast på förfallodagen så brukar långivare kunna erbjuda ett högre belopp, upp till 10 000 kronor hos vissa långivare.

Eftersom kostnaderna och arbetet med att göra en kreditbedömning är likadan, oavsett vilket belopp som man ansöker om att få låna så kan det vara svårt att motivera så höga avgifter på små lån, som exempelvis 500 kronor. Detta brukar långivarna kompensera genom att istället ha en kortare kredittid för dessa lån utan UC, vanligtvis på 15-20 dagar, istället för de ordinarie 30 dagarna. När man lånar ett belopp på upp till 5 000 kronor så har man normalt en kredittid på 30 dagar, vilket innebär att man förväntas betala tillbaka lånet när man får sin första lön. På belopp över 5 000 kronor och upp till 10 000 kronor kan man hos de flesta långivarna få betala tillbaka på 60 eller 90 dagar istället. Det innebär att man delbetalar lånet under två eller 3 löneperioder, vilket gör det lite enklare att kunna betala tillbaka när man lånar ett större belopp.

Att låna utan UC

Idag börjar fler och fler personer som ansöker om lån att bli mer medvetna om att låna utan UC, vilket även många långivare har uppmärksammat och därför börjat att erbjuda lån utan UC. Att ta en UC innebär att långivaren begär ut en kreditupplysning från kreditupplysningsföretaget Upplysningscentralen UC AB. Det är ett av de äldsta kreditupplysningsföretagen i Sverige och började sin verksamhet med att lämna kreditinformation till banker som hade för avsikt att behandla låneansökningar. Det innebär att UC är bäst lämpade för att leverera kreditinformation för långa krediter, som löper över flera år, och inte för korta krediter som löper på 30 dagar.

Anledningen till att personer som ansöker om lån vill undvika att man begär ut en kreditupplysning hos Upplysningscentralen, ta en UC, är att detta företag registrerar alla förfrågningar som sker på varje person och gör den informationen tillgänglig för andra företag som senare begär ut en kreditupplysning från UC. Har man ett flertal registrerade utdrag hos UC så kan det påverka långivare eller andra företags framtida bedömningar i samband med att man ansöker om lån eller ska teckna ett abonnemang.

Hur stort belopp kan man låna utan UC?

Idag använder långivare som erbjuder små krediter med korta kredittider andra privata alternativ som bland annat Bisnode eller Creditsafe som baserar sin kreditinformation på korta krediter. Hos dessa kreditupplysningsföretag så registreras inte heller varje utdrag som begärs ut vilket innebär att ingen kan se att någon har tagit en kreditupplysning på en själv och därmed påverka framtida kreditbeslut hos andra långivare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.