Lån utan uc

Så kan man ta lån utan UC

Lån utan uc? Att låna utan UC är det mest populäraste lånealternativet under detta år. Varför det blivit så kan man endast spekulera om, men alltfler söker lån utan UC. De flesta är ute efter nya lån utan UC som dykt upp under det nya året. Detta innebär att de redan har gamla lån utan UC och vill låna mer pengar utan UC.

Snabblån och smslån utan uc är en kortsiktig lösning

De flesta tänker nog inte till när det tar lån utan UC och speciellt inte de som vill långa pengar snabbt utan UC. Något de flesta glömmer är att själva lånet är en kortsiktig lösning på ett problem som förmodligen kräver en förändrad livsstil.

Det är inte ovanligt att många lånar upp till 50 000 kronor utan UC och samtidigt som de vet att de ska betalas tillbaka inom en kort tid. I många fall handlar det endast om några månader eller något år ifall de inte väljer en lång och dyr återbetalningstid.

Nackdelen? Jo, kostnaderna och räntan är högre, mycket högre än lån som läggs upp på flera år. Men det måste var och en själv överväga gentemot sina egna förutsättningar. Det kanske inte går få lån någon annanstans, den där oväntade fakturan måste betalas idag och du kanske inte tycker några hundralappar extra är hela världen.

Betala tillbaka lånet utan uc i tid så blir det inte “onödigt” dyrt

Snabblån behöver inte bli en dyr kostnad, bara man återbetalar i tid, annars kan ekonomiska konsekvenser uppstå i form av påminnelseavgifter och dröjsmålsränta. Långivaren har rätt att ta ut en påminnelseavgift om 160 kr och om skulden ändå inte betalas, en inkassoavgift om 180 kr. Utöver påminnelseavgift och inkassokostnad tillkommer dröjsmålsränta. Dröjsmålsränta är, om inget annat har kommit överens om, 8 procentenheter utöver Riksbankens referensränta (f.n. 1%).

Då börjar sms-lånet bli dyrt. Men inte dyrare än andra lån som går samma väg. De flesta som Lånapengarutanuc.se har pratat med återbetalar lånet i tid och ser det som en ekonomisk befrielse att ha ett alternativ till omedelbar betalningsanmärkning. Men det finns undantag, det visar om inte annat Kronofogdens rapporter varje år och ökade ärenden avseende sms-lån.
Indrivningsåtgärder

Lån utan uc kan leda till betalningsanmärkningar

Ett obetalt lån oavsett form, snabblån eller vanligt, kan indrivas via telefon eller brev där båda idag är lika vanliga. Lånapengarutanuc.se har gjort en undersökning bland bankerna och det visade sig att allt fler långivare numera ringer upp låntagaren för att informera om att skulden är förfallen. Om skulden, trots påminnelser inte betalas kan långivaren anlita Kronofogden för att driva in skulden och det gör de i 95% av fallen.

För att lämna in en ansökan om betalningsföreläggande till Kronofogden måste långivaren första betala en ansökningsavgift, vilket läggs på den skuld som DU sedan får betala. Avgiften är i dagsläget, år 2014, 640-800 kr.

Du får inte en betalningsanmärkning i samband med att ett betalningsföreläggande dimper ner i brevlådan (undantaget om skulden avser en statlig skuld såsom Radio/TV-avgift eller fordonsskatt), men om skulden inte betalas inom 10 dagar efter att delgivningskvittot till betalningsföreläggandet undertecknats så fastställs skulden och konsekvensen blir en betalningsanmärkning.

Konsekvensen blir att betalningsanmärkningen syns i alla kreditupplysningar i upp till 3 år och gör det i stort sett omöjligt att få fler nya lån, nytt hyreskontrakt, teckna teleabonnemang, etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.